7 praktische tips om online uw arbeidsmarktkansen vergroten

Inmiddels is het internet niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. Het voorziet u bijna dagelijks van al het nieuws, leuke kortingsacties en filmpjes voor vermaak. Een belangrijke kracht van het internet is dat u ook in staat bent om een online profiel te creëren. Met name voor de beeldvorming en het solliciteren, kan dit van enorme toegevoegde waarde zijn.

Op het moment dat u solliciteert, is het dikwijls zo dat u uitgebreid wordt gescreend door een HR-recruiter of een andere medewerker van het bedrijf. Wees u dan ook bewust van het feit dat u bekeken wordt en dat het van groot belang is dat uw online profiel in orde is.

Maar wat is de juiste wijze om een online profiel te creëren? Een aantal tips voor u om de kwaliteit van uw online profiel te bewaken.

1. Zorg dat u vindbaar blijft op internet

Het is van belang dat u een zakelijk profiel en een privéprofiel heeft. Uit gedegen onderzoek blijkt dat het ontbreken van een persoonlijk online profiel vraagtekens oproept bij een potentiële werkgever.

2. Google uzelf

Kijk eens wat er naar boven komt op het moment dat u zichzelf opzoekt bij een gerenommeerde zoekmachine als Google. Dit zullen uw toekomstige gesprekspartners ook doen.

3. Online beschaving

Het online spectrum is nagenoeg hetzelfde als de samenleving daar omheen. Op het moment dat u discussies voert op forums en sociale media, blijf dan te allen tijde beleefd. Wanneer u zich op verbale wijze laat gaan in een discussie, bestaat er een kans dat dit vindbaar is op het internet.

4. Blijf actief, ook wanneer u geen job zoekt

Het komt namelijk wel eens voor dat recruiters interessante kandidaten blijven volgen en monitoren, totdat er weer een vacature beschikbaar komt. U bent op de radar van het bedrijf en daarom zullen ze u in de gaten houden.

5. Uw huidige werkgever kijkt mee

Zorg dat u negatieve berichtgeving over uw huidige werkgever vermijd. Het staat niet netjes en het kan zijn dat het bij uw leidinggevende op het bureau beland. Dit heeft gevolgen voor uw job en uw naam.

6. Promoot uw huidige werkzaamheden

Werkt u op dit moment mee aan een aangenaam project en bent u daar meer dan trots op? Uit uw waardering en laat dit blijken op de sociale media. Het geeft aan dat u betrokken bent en een positieve werkhouding heeft.

7. Gebruik LinkedIn en presenteer uw kwaliteiten

LinkedIn is het medium waar u kan vertellen waarom u de juiste keuze bent voor iedere werkgever. Wat zijn uw kwaliteiten? Wat is de reden dat u voor ieder bedrijf een aanwinst bent? Houd het kort en overzichtelijk.

Ook u bent in staat om een helder en duidelijk profiel te verzorgen. Zorg er vooral voor dat u plezier heeft in het solliciteren! Succes met solliciteren.

door: Lucas Maes, Ucare Loopbaanbegeleiding

 

 

 

Eén gedachte over “7 praktische tips om online uw arbeidsmarktkansen vergroten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *