Boost je CV. Kies de juiste werkgever!

Het moment dat je van de middelbare school komt en je kiest voor een bepaalde opleiding is vaak het moment dat je gerichter aan je carrière gaat denken. Je hebt zojuist bepaald wat je wilt gaan studeren en wat voor carrière je ongeveer ambieert. Met oog op een toekomst in het werkveld is het belangrijk om ervaring op te doen. Bedrijven vinden het immers fijn wanneer jij met ervaring op een bepaalde vacature solliciteert en je zult met ervaring altijd een streep voor hebben op iemand zonder ervaring.

Om deze ervaring op te doen is het belangrijk om een aantal dingen zorgvuldig uit te kiezen. Waar we met name op doelen is de keuze van de stage en de keuze voor een bepaalde bijbaan naast de studie.

Stage

Het vinden van een uitdagende stage die echt bij je past blijft voor elke student een uitdaging. Een stage periode is een belangrijk onderdeel van elke opleiding en is een goede manier om erachter te komen in welke richting je later wilt gaan werken. Belangrijk is om een juiste werkgever te kiezen, eentje waar je écht wat gaat leren i.p.v. dat je alleen de vuile klusjes mag opknappen. Want hoe vervelend het ook is, de meeste bedrijven gebruiken stagiaires helaas nog steeds voor de vuile klusjes..

Feit is dat grote bedrijven zoals Heineken nog steeds erg goed op je CV staan. Dit zijn bedrijven die vaak hoge kwaliteit van hun personeel eisen. Wanneer jij kan laten zien dat je bij een dergelijke werkgever hebt gewerkt, heb je vaak een streepje voor.

Wanneer je oriënteert voor een mogelijke stageplek is het verstandig om vooraf uit te zoeken hoe de begeleiding in het desbetreffende bedrijf eruit ziet. Zoals gezegd wil je ervaring opdoen, een stageperiode valt en staat daarom met goede begeleiding. Een goede begeleider geeft je verantwoordelijkheden en draagt een hoop kennis over. Vraag bij een eventueel gesprek hoe de begeleiding eruit gaat zien en verzeker jezelf van een goede begeleider!

Op websites zoals www.stagemotor.nl vind je allerlei soorten stagevacatures. Dit soort vacaturebanken bieden een online platform waarop werkgevers en studenten elkaar gemakkelijk kunnen vinden.

Bijbaan

Ook de bijbaan waar je tijdens je stageperiode voor werkt kan belangrijk zijn voor je werkervaring. Het is onverstandig om te blijven hangen in bezorgers- of vakkenvullersbaantjes tijdens je studie. Tuurlijk zal dit lekker verdienen en is het geen moeilijk werk. Echter, wanneer jij een bijbaan kan vinden die aansluit bij je opleiding, dan doe je alvast relevante werkervaring op.

Denk bij dit soort baantjes aan callcenterwerk of promotiewerk, waarbij je al ervaring opdoet in bijvoorbeeld klantcontact. Weet je niet precies waar je dit soort baantjes kan vinden? Kijk dan eens op websites als www.zoekbijbaan.nl. Zij bieden een breed scala aan bijbaantjes aan in alle regio’s.

Tot slot

Kies jij voor de makkelijke weg of wil jij echt ervaring opdoen? Belangrijk is om jezelf deze vraag te stellen en hier serieus antwoord op proberen te geven. Wanneer jij later jouw droombaan ziet vervliegen omdat jij niet genoeg ervaring hebt, zal je jezelf flink voor je kop slaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *