Drie veelgemaakte fouten bij het solliciteren

Solliciteren is niet eenvoudig. Niet in de laatste plaats vanwege de spanning die het met zich meebrengt. Toch is dat eigenlijk niet nodig. Als je wordt uitgenodigd willen ze jou, ze bellen je namelijk niet voor niets. Je hebben ze brief en cv gezien en hebben besloten dat ze je graag zouden willen spreken. Puur bekeken is dit niet iets om zenuwachtig voor te zijn.

Randstad Student komt met drie veelgemaakte fouten tijdens een sollicitatiegesprek.

1. Geen duidelijke motivatie

Geen goede motivatie is vanzelfsprekend een grote afknapper bij recruiters. Meer dan eens blijkt dat sollicitanten hier te laks mee opspringen. Ze willen bijvoorbeeld wel graag, maar hebben geen strakke antwoorden en hebben dus moeite om het om een goede manier te formuleren. Probeer dus duidelijke antwoorden te geven. “Goede doorgrooimogelijkeden” is niet specifiek genoeg (kan bij elk bedrijf gezegd worden) en “een mooi salaris” of “lekker dichtbij” zijn weliswaar voor veel mensen echte redenen, maar dit zijn niet de redenen die recruiters willen horen! Ben dus specifiek en concreet over de functie waarop je solliciteert. Waarom nu precies die functie?

2. Je kunt niet aantonen dát je het kunt

Je vrienden weten dat je het kunt, je ouders weten dat je het kunt en jijzelf weet natuurlijk ook dat je het kunt. Maar daar heeft de recruiter niks aan. Jij moet (in staat zijn) de recruiter te overtuigen dat je het kunt.

Je kunt beweren dat je capabel bent, commercieel en in oplossingen denkt, maar zo’n bewering zal toch echt onderbouwd moeten worden. Kom dus met concrete voorbeelden uit bijvoorbeeld je bijbaan of je stage waaruit dit blijkt. Overigens zit het onder andere hierin dat een bijbaan of stage zo helpt bij het solliciteren voor de echte, vaste baan. Voorbeelden van je stage of bijbaan zijn veel relevanter dan wanneer je de bewering dat je commercieel bent onderbouwt met een verhaal uit je vriendengroep in je vrije tijd. Naast deze reden is het uiteraard in het algemeen zo dat wat studentenwerk naast je studie goed is. Kijk bijvoorbeeld eens hier en ga dus snel op zoek naar een bijbaan.

3. Geen relevante antwoorden

Weet wat de recruiter wil horen. Als de recruiter vraagt wat je vrienden van je vinden, vraagt de recruiter dit natuurlijk met betrekking op de baan waarop je nu solliciteert. Een antwoord dat je vrienden je de gangmaker of de hardste drinker vinden, kan feitelijk wel waar zijn, maar is natuurlijk geenszins relevant voor de recruiter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *