Gat beloning man vrouw kleiner

Het gat tussen het gemiddelde loon van mannen en van vrouwen is dit jaar verder verkleind. Dit komt omdat het bruto (uur)loon van mannen dit jaar iets minder is geworden, terwijl het loon van vrouwen ten opzichte van vorig jaar gelijk is gebleven. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Loonwijzer en Monsterboard.

Vrouwen verdienen net zoals vorig jaar gemiddeld EUR 13,86, terwijl mannen in 2014 gemiddeld EUR 14,72 verdienden (in 2015 was dit EUR 15,19).

Verschil het grootst bij managers

Hoewel het gat over de breedte genomen dus weer kleiner is geworden, is het nog behoorlijk significant bij functies op managementniveau. Met name in de IT-sector en in de financiele sector is deze loonkloof flink: mannen verdienen hier gemiddeld 20% meer dan hun vrouwelijke collega’s.

Sec bekeken lijkt dit op discriminatie te wijzen, maar volgens Gian Zandonà, managing director van Monsterboard.nl, is een van de oorzaken van dit beloningsverschil de loopbaan-‘break’ van vrouwen.

“Dat de kloof nog steeds aanwezig is, komt deels door het feit dat veel vrouwen nog steeds een carrière-‘break’ nemen of parttime werken”

Meer vrouwen zoeken naar baan

Een andere factor die dit loonverschil kan verklaren, is dat vrouwen meer op zoek zijn naar een baan dan mannen, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek. 54% van de vrouwen is werkzoekend, terwijl dit voor mannen 47% is. Dit trekt het gemiddelde loon voor vrouwen omlaag. Verder geeft 27 procent van de vrouwen aan onzeker te zijn over het loon. Bij mannen is dit slechts 27%. Ook zijn mannen positiever t.a.v. de verwachting van een loonsverhoging: 45 procent tegenover 56 procent. Zijn de mannen hier overenthousiast of zijn de vrouwen, gezien ook weer de uitkomsten van dit onderzoek, hier gewoon realistisch?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *