Geef je een carrière een boost met Lean Six Sigma

We geven op carrierehelper.nl informatie over hoe je een boost kunt geven aan je carrière, doormiddel van handige tips en trucs. Geen enkele carrière ziet of gaat er hetzelfde uitzien. Persoon A kiest ervoor in loondienst te treden, waar persoon B bijvoorbeeld kiest voor een carrière als zelfstandig ondernemer. Voor beide personen is een goed begin belangrijk, maar in dit blogartikel gaan we het in het bijzonder hebben over persoon B.

Welke activiteiten je als ondernemer ook gaat ontplooien het is belangrijk gelijk een goed gestructureerde organisatie op poten te zetten. Voor het ontwikkelen van een dergelijke organisatie bestaan verschillende methodieken, zoals Lean Six Sigma. Lean Six Sigma is een methodiek die ervoor zorgt dat de organisatie effectief en efficiënt werkt, waardoor kosten laag worden of blijven en de omzet toeneemt. Verder in dit artikel is de oorsprong van de methodiek te lezen en waaruit het bestaat.

Wat is Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is niet iets van de laatste jaren, het bestaat al meerdere decennia. Misschien ben je het wel eens tegengekomen tijdens het Googlen naar een opleiding of training, want menig opleidingsinstituut adverteert met zogenaamde Lean Six Sigma Green en Black Belt trainingen. Het is geen formule of model, maar een verzameling van allerlei soorten formules en modellen bij elkaar. Het Japanse Toyota is er ooit mee begonnen, maar anno 2015 wordt de methodiek wereldwijd toegepast.

De methodiek is te verdelen in Lean (Lean Manufacturing) en Six Sigma. Wanneer je de organisatie lean wilt maken, dan wil je de snelheid van processen verhogen, dat betekent processen beter op elkaar afstemmen en onnodige processen wegstrepen. Six Sigma richt zich op de kwaliteit van het product, anders gezegd minder productuitval en het stellen van kwaliteitsgrenzen. Lean Six Sigma is niet iets dat binnen twee seconden geleerd is, naast training is ook ervaring belangrijk, want als onervaren rookie is het onmogelijk een grote fabriekshal zomaar te reorganiseren.

Specialist inschakelen

Nu even terugkomend op persoon B, want hoe kan Lean Six Sigma deze persoon helpen? Lean Six Sigma kan bijdragen aan een meer gestructureerde organisatie, maar ook de starter is gebaat bij een gestroomlijnde organisatie. Niets is vervelender dan achteraf alles te moeten herstructureren, omdat in het begin maar wat werd aangemodderd. Ben je als starter of als ervaren ondernemer op zoek naar een Lean Six Sigma specialist, dan kan contact op worden genomen met Consultant Lean Six Sigma, een ervaren adviesbureau op dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *