Help je bedrijf vooruit: innoveer!

In een bedrijf worden vaak rollenbanen gebruikt. Ze zijn vooral van belang wanneer er vaak producten over een bepaalde afstand in een bedrijf verplaatst moeten worden. De loopafstand voor de werknemers wordt hierbij tot een minimum beperkt. Er zal door het gebruik van rollenbanen in een bedrijf door de werknemers niet zo lang getild moeten worden. Dat voorkomt uitval door ziekte, rugklachten, van de werknemers. Ook de algehele werkomstandigheden worden door het gebruik van de rollenbanen aanzienlijk verbeterd. Door het gebruik van een rollenbaan wordt het productieproces vereenvoudigd. De producten kunnen door het gebruik van de rollenbaan van Eslogic gemakkelijker van de ene naar de andere plaats worden getransporteerd.

Inrichting

Bij de inrichting van een bedrijf zal men erop toezien dat de werkplaats van de werknemers zo aangenaam mogelijk wordt ingericht. Dat is een van de belangrijkste zaken binnen een bedrijf die de werkomstandigheden bepalen.

Soorten rollenbanen

Wanneer er een keus moet worden gemaakt voor een rollenbaan kan men kiezen voor een vaste of een verplaatsbare. Daarnaast is de keus een aangedreven of niet aangedreven rollenbaan. Vervolgens zou men kunnen kiezen uit een met een vaste lengte of een telescooprollenbaan. De rollenbanen worden vaak van aluminium gemaakt. Omdat het materiaal licht is zijn ze gemakkelijk op te bouwen en indien nodig te verplaatsen.

Aangedreven rollenbaan

Een aangedreven rollenbaan is gemakkelijk omdat men niet zelf het product moet voortduwen. Men kan het product op de rollenbaan plaatsen en het wordt door de aangedreven rollenbaan automatisch naar de plaats van bestemming vervoerd. Hierbij is er dus nog minder arbeid nodig om het product te verplaatsen. Dergelijke rollenbanen moeten wel zeer goed beveiligd zijn. Je mag er niet met je vingers tussen kunnen komen of kleren. Dergelijke rollenbanen komt men vooral tegen in magazijnen waar producten van de ene naar de andere plaats vervoerd moeten worden.

Telescoop rollenbanen

Dergelijke rollenbanen zijn erg handig. Wanneer je producten van de ene naar de andere plaats moet vervoeren maar dat het afleverpunt regelmatig wijzigt is een dergelijke telescoop rollenbaan erg handig. Je kan hem dan gemakkelijk verplaatsen door hem verder uit te trekken naar een ander afleverpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *