Tips om je vakantie optimaal door te komen (1)

De zomer is weer begonnen en dus wordt er op vakantie gegaan. Even een paar weken de stress achterlaten om weer volledig op te laden. Maar hoe dat vakantie vieren nu een beetje goed aan te pakken? Natuurlijk, vakantie is vakantie, en er moet niet teveel gepland worden en structuur in zitten. Het is moet immers niet teveel op werken gaan lijken! Maar dezelfde ambitie en toewijding die de carrièretijger in het dagelijks leven ver brengt, zorgt er meestal ook voor dat het juist deze mensen zijn, die wat van hun vakantie willen maken. Die dus ook een vakantie een klein beetje efficiënt willen doorkomen. En met efficiënt – wees gerust – wordt dan veelal verstaan: zo veel mogelijk ontspannen en zo minder mogelijk stress. Nobele (vakantie)doelen dus!

Lees dan snel de onderstaande tips, die uit het boek ‘De kunst van het vakantie vieren’ van Denise Hulst komen. Vandaag deel 1 van de serie: “Tips om je vakantie optimaal door te komen”.

  1. Vergroot de voorpret

    Dus we waren bezig met het maximaliseren van pret en ontspanning toch? Geniet in dat kader dan ook vooral van de voorpret. Verheug je al op de werkvloer dat je straks weggaat, maar meestal gaat dit onbewust en automatisch. Waar je wel een actieve rol bij kunt spelen: zoek veel uit over het gebied waar je naar afreist. Google naar leuke dorpjes, naar vermaak en naar de geschiedenis van het gebied. Zodoende komt alles straks meer tot leven, waardoor je er veel meer van zult genieten. En als je van shoppen houdt: struin alvast de winkelgebieden in de buurt af.

  2. Geen mail checken

    Vakantie is vakantie. Check dus vooral niet je mail. Zorg er voor dat je een out-of-office-bericht aan hebt staan en heb van te voren met collega’s besproken hoe het werk overgenomen kan worden. Opladen voor een nieuw jaar werk lukt veel beter wanneer er echt even 2 weken niet met het werk in aanraking wordt gekomen.

  3. Creëer ervaringen en kies niet voor dingen

    Hoewel hierboven even kort de suggestie van het shoppen aan bod kwam, is recent onderzoek eenduidig: ervaringen maken gelukkiger dan dingen. Beperkt het shoppen dus J en zorg voor leuke uitjes, excursies of adrenaline bezigheden. Parachutespringen zal je tot het einde daar dagen heugen, dat paar nieuwe schoenen niet.

Wanneer je een partner en/of kinderen hebt, spreekt het voor zich dat het creëren van ervaringen vooral zit in: samen tijd doorbrengen. Al dan niet door het samen ontplooien van activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *