Wij zijn het schrijven van motivatiebrieven beu!

Het Rotterdamse duo Najim en Aassim el Bouchtaoui is het schrijven van motivatiebrieven helemaal beu. Uit frustratie lanceerden zij het platform Talentsbook waarop je door middel van een ‘like’ kunt solliciteren.

Hoe is het idee ontstaan?

Na zijn studie fiscale economie ging Najim aan de slag bij Deloitte. Na 4 jaar kwam hij echter overspannen thuis te zitten. “Toen ik hersteld was, had ik veel zin en energie om weer aan de slag te gaan”, zegt Najim. “Ik deed veel sollicitaties de deur uit en besteedde aan elke brief veel tijd, maar toch werd ik keer op keer afgewezen”.

“Dit frustreerde mij enorm en deed mij inzien dat een efficiëntere sollicitatievorm een voordeel voor velen zou zijn. Zo werd het idee voor Talentsbook geboren”.

Wat is het voor platform?

Talentsbook is een platform waar werkzoekers en werkgevers elkaar kunnen vinden met één klik op de knop. Het idee is simpel: je maakt een persoonlijk profiel aan op de website en solliciteert door de vacature te ‘liken’. Dan ontvangt de werkgever jouw profiel via een e-mail. Ook de werkgever kan kandidaten uitnodigen met een ‘like’. Hierdoor gaat het matchen sneller.

Hoe onderscheid Talentsbook zich?

Talentsbook richt zich enkel op het matchen van talent en werkgever. Niet meer en niet minder. De oprichters besloten om het traditioneel solliciteren te vergeten en creëerden een simpele sollicitatietool zonder poespas. Ook als je op zoek bent naar een stage of een baan hoeft het geen weken of maanden te duren. Talentsbook laat zien dat het mogelijk is binnen een paar dagen of zelfs uren.

Hoe komen jullie aan het budget?

Wij richten ons op het Midden-Oosten. Daar hebben ze veel oliegeld en zijn ze ook geïnteresseerd in het investeren in startups. Zo kwamen wij in contact met een ondernemer uit Dubai die vaak in Nederland was. Binnen 24 uur hadden wij een deal.

Najim en Aassim werken momenteel fulltime naast hun ondernemerschap. Toch hopen ze er over een paar jaar van te kunnen leven. “Op dit moment hebben we nog geen verdienmodel maar kijken we wat de mogelijkheden zijn”. “Zo denken we aan crowd-funding of een betaalde versie voor bedrijven, maar het belangrijkste is dat Talentsbook altijd gratis blijft voor jonge talenten” zegt het duo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *